maanantai 11. toukokuuta 2015

Hiukset uusiksi uuden sukupolven hiusvärillä

Tulikin tässä jo teille viime viikolla mainostettua aiemmassa postauksessa, että sain Indiedaysin Bloggers inspiration daysta mukaani testattavaksi L'Oreal Parisin uudentyylisen Prodigy-hiusvärin. Okei, siitä on jo monta päivää, kun nämä värjäsin, mutta tässä nyt viimein ihan kunnon postaus...

L'Oreal Paris Prodigy | Alinan kotona blog

Aluksi, kun asetuin jonottelemaan L'Oreal Parisin pisteelle kuullakseni väristä hieman lisää ja saadakseni mukaani testikappaleen ajattelin ottaa aivan oman säyiseni (jonkun sävyn 9.0 tms). Mutta niin se mieli vaan muuttui. Mukaan tuli siis vanha kunnon 7.0 sävy, elikkä tummanvaalea.

Aiemmin hiukseni olen hiuksia värjännyt tummiksi. Ensimmäisen kerran testasin hiusten värjäystä (kampaamossa) muistaaksen vuoden 2011 keväällä... Lopputulos oli silloin jo vielä melko vaalea joskin punertava. Myöhemmin hiukset ovat käyneet kaikenlaisia ruskean sävyjä läpi. Jälkikäteisesti katsottuna muun muassa järkyttävät raidat, punaruskeat reissuhiukset, aina lakkiaisten syvään todella tummaan ruskeaan, sekä sen jälkeen kaikki värit siitä vaaleaan, pisimpään juurikin tuo 7.0 sävy (yrittäessäni palata luonnolliseen hiukseeni) sekä loputtoman takaisinkasvatuksen. Kunnes nyt pitkän kasvatuksen jälkeen hiukset ovat olleet lähes vuoden luonnonblondit.

Ennen aloitusta nappasin pari kuvaa vaaleista hiuksistani. Tässä niistä vielä yksi. Ja joo ihan oikeasti hiukseni ovat noin vaaleat. :)

My natural hair colour | Alinan kotona blog

L'Oreal Paris Prodigy | Alinan kotona blog

Keskeytin pääsykokeisiin lukemisen värjäilläkseni hiukset uuteen uskoon. En olekaan pitkään aikaan värjännyt hiuksia enkä muistanutkaan miten haastavaa se yksin onkaan. Onneksi minulla ei ollut mitään kiirettä - kerkesin hyvin ohjeista taas tutkinmaan, että mitenkäs se nyt menikään..

L'Oreal Paris Prodigy | Alinan kotona blog

Näin värjäsin hiukseni

1. Levitin värin tyviin erityisesti hiusten ala-osaan ja taakse - ainakin yritin, mutta sehän on aika hankalaa yksin. Etuhiuksiin levitin siis mahdollisimman vähän väriä, ja pyyhin sitä hieman poiskin, etteivät tummenisi liikaa. Niskahiuksiin taakse levitin eniten.

L'Oreal Paris Prodigy | Alinan kotona blog

2. Aloin levittämään latvoihinpäin väriä vasta kun tyvessä oli kaikkialla väriä. En levittänyt väriä koko hiuksiin vaan noin yhteen kolmasosaan pituuksista (tyvestäpäin katsottuna) rennosti, ehkä vähän huolimattomastikin (tarkoituksellisesti).

3. Annoin hetken vaikuttaa (noin 5-10 min) ja harjasin hiukset. Näin väri levittyi kaikkialle tukkaan, mutta niin, että tyvessä oli eniten ja latvassa vähiten. Tein siis liukuvärjäyksen mutta tummalla värillä blondille pohjalle.. Tavallaan nurinkurisesti siis... Harjasin muutamaan kertaan koko hiukset läpi -päältä ja alta, jotta väri levittyisi mahdollisimman tasaisesti. En halunnut sellaista (omasta mielestäni) järkyttävää raitaa keskelle tukkaani. :) Huom! En käyttänyt omaan pitkään tukkaani edes yhtä kokonaista paketillista väriainetta, osa jäi yli. Minulla yksi paketti onkin normaalisti aina ihan hyvin riittänyt hiusten värjäämiseen vaikka tukkaa onkin paljon normaalia enemmän.

4. Sitten annoinkin aineen vaikuttaa sen 20 min ja katselin yhden jakson Sex and the cityä läppäriltä. Puolessa välissä laitoin hiukan väriä myös kulmiin. Minullahan on luonnostaan vaaleammat kulmat kuin hiukset, joten ajattelin, että se olisi ihan hyvä - kyllä niitä edelleen pitää meikkailla tummemmiksi, mutta ehkä vähemmän.

Ps. Te tiedätte ne ombrehiusväripaketit - niiden mukana tulisi ihan erityinen ombreväri kampa, mutta tutkin netistä asiaa, ja se on vain pieni normiharja harvoilla muovipiikeillä. Joten päätin pärjätä tavallisella harvapiikkisellä harjallani. :)

Hyvin jännittävä oli tämä värjäysvaiheen hiusten väri... Pieni paniikkihan siinä iski. :D

Coloring my hair, scary color | Alinan kotona blog

Tiedän, ettette te meinaa millään malttaa nähdä lopputulosta. Joten tässä se nyt tulee.

And ombre that I created | Alinan kotona blog

Hiuksistahan ei tietenkään oikeasti tulleet noin oranssit. Tuo kuva on otettu kun hiukseni olivat vielä märät ja ne märkinä näyttivät tässä värissä hieman oranssimmilta, kuivina eivät yhtään enää. Tai sitten tuo voi olla jokin valoheijastus vain, en tiedä.

Tietenkään en tehdessäni tajunnut, että ponnarilla tukka näyttää hieman hassulta.. Kun vetäisen etuhiuksetkin ponnarille, tukka näyttää raidoitetulta. Ja toisaalta, kun tukka on ponnarilla, nousevat vaaleat latvat niin ylös, että tumma juuri näyttää hieman jännältä. Tai sitten ongelmani on vain, etten ole vielä tottunut tähän.

Muutoshan tosiaan oli siis näin pieni. Tyvessä muutos on ehkä 2 astetta, joten sen jopa huomaa kun nostaa värjäämättömät latvat pään päälle. Liukuvärjäystä sen sijaan ei oikeastaan ole ihan helppo huomata Tyvestä sellainen vajaa kymmenen senttiä on tuota sävyä 7.0 ja sen jälkeen epämääräisesti vaalenee aina omaan sävyyni.

New hair, like I had highlights.. :D | Alinan kotona blog

ENNEN:

Before| Alinan kotona blog

Luonnonblondista (näytän ihan siskoltani tossa toisessa blondikuvassa, enkö?)

JA JÄLKEEN:

After, ombre that I created | Alinan kotona blog

Ombreblondiksi

Sain tällaisen hienon taiteellisen inspiksen ottaa selfien niin että tukka on kuin Akseli Gallen-Kallelan Ad astra -maalauksen naisella. Kuinka se nyt sitten onnistui, sen saa jokainen itse mielessään arvioida... Ehkä siinä voi jotain samaa olla havaitsevinaan.

After, ombre that I created | Alinan kotona blog #happy #beauty

After, ombre that I created | Alinan kotona blog

Näissä kuvissa näkyy aika hyvin tuo liukuvärjäys, mutta se kuinka hyvin se luonnossa on havaittavissa riippuu paljon valaistuksesta Omasta mielestäni onnistui varsin hyvin, vaikka en mitään oikeaa ohjetta ollut tällaiseen värjäykseen löytänyt netistä (tai ainakaan en sitä ymmärtänyt kunnolla). Ehkä sanoisin, että jos yritätte niin on tärkeää, että harjaatte hiukset ihan kunnolla, vaikka useaan kertaan.

After, ombre that I created | Alinan kotona blog

Oletteko te tehneet ombre-värjäystä itse? Millä tavalla olette värjäyksenne tehneet?

2 kommenttia:

  1. Nuistahan on tullu tosi kivat! :) En oo tehny kyseistä värjäystä koskaan, mutta itse olen kyllä tukkaani paljon värjännyt ja tämähän kun on niin pitkä, niin viimeksi meni kolme purkkia kaupan väriä tähän. :D Kun koko pään värjäsi. Ja voinsanoa kans, että haastavaa se on itse itselle värjätä tämmöstä tukkamäärää, joten välillä oon käyny sitten värjäyttämässä kaverilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ymmärrän. Mulla on ihan järkyttävästi tukkaa ja pitkä mutta en oo koskaan sitä värjäilyä kovin vakavasti ottanut, Yleensä lopputulos kun itse oon tehnyt onkin ollut varsin eläväinen (joissain kohdissa väriä on enemmän ja joissain vähemmän). :) Jos tasaisen värin haluaa niin mieluummin kannattaa ostaa liikaa väriä kuin liian vähän. Ja sulla on kyllä pitkä ja paksu, upea tukka! <3

      Poista

Olisi hauska kuulla, mitä sinä ajattelet tästä! :)