maanantai 18. tammikuuta 2016

Kylpyhuoneen järjestelyä

Nappasin hetken mietinnän jälkeen Ikean Grundtal vaunuun kuuluvan muoviosan kuitenkin pois, sillä se ei miellyttänytkään minua.

Kotona on ollut meneillään kylpyhuoneprojekti. Olen järjestellyt kylppäriä lähes joka päivä viimeisen viikon ajan. Avomies on ollut todella hämmentynyt, kun joka kerta kun käyn kylppärin puolella siirtelen tavaroita ja järjestelen kylppäriä ikuisuuden.

Olen ihan älyttömän tarkka pikkujutuista. Minulle välillä ivaillaan, että minulla on OCD tai jotain vastaavaa. No melkeinpä! Itsekin todella toivon, että lopultakin pääsisin tästä jatkuvasta järjestelyn tarpeesta. Tai ainakin että keksisin jonkin toisen projektin johon siirtää kaiken pakko-oireisuuteni.

Tavaroiden järjestyksestä huoletiminen auttaa tilan siistinä pitämistä ja helpottaa tavaroiden löytämistä.

Kävimme eilen Ikeassa ostoksilla. Mies kävi valitsemassa meille eteiseen kattolampun ja minä taas nappasin kylppäriin pienen hyllykön ja vähän rasioita.

Läpinäkyvät rasiat olivat ehkä paras valinta. Tietysti niissä on oma velvollisuutensa (pitää sisältö siistinä ja hyvässä kunnossa). Ne kuitenkin ratkaisevat minun yleisimmän ongelman. Kun tässä nyt aiemmin oli puhe pakkomielteisyydestä, niin tavaroiden järjestely laatikoihin, pusseihin ja muihin on ihan ykköslistallani mun mielenrauhan saavuttamiseksi.

Siinä on yksi ongelma. Unohdan välillä mitä missäkin laatikossa tai pussissa on... Läpinäkyvistä laatikoita näkeekin sitten näppärästi mitä ne sisältävät. Ja jos sisältö on kaunista ja siististi laatikoissa voi niitä pitää ihan rohkeasti esillä.

Pieneen vessaan sopii hyvin kapea korivaunu, jonka voi tarvittaessa myös siirtää sivummalle, pois tieltä tai jopa toiseen huoneeseen.

Pieni hyllykköni on siis Ikean Grundtal-kärry, joka ratkaisee osaltaan meidän säilöntä ongelmamme. (Muunmuassa pyyhkeitä meillä on aivan liikaa - etenkin nyt kun ostin vähän omianikin..) Joten viikkasin osan pyyhkeistä kärryn alimmalle hyllylle. Sain siinä lisää tilaa kylppärissä olevaan isompaan kaappiin. Lisäksi sain tyhjennettyä peilikaappia, jotta avomiehellekin jää mukavasti tilaa omille tavaroilleen.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaappitilan jakaminen 50-50 ei ole järkevin ratkaisu, eipä meillä sitä  ole noudatettukaan... (EDIT: Avomies sanoi, että hän ainakin yrittää pitää kynsin hampain siitä kiinni. No, näyttäköön minulle sen huoneen, jossa on onnistunut...) Tämä kärry ainakin parantaa tilannetta, kun hänkin saa kaikki päivittäiset tarvikkeensa kylppäriin. (Koska purin ensimmäisenä kylppäriin menevät kamat pääsin rohmuamaan aika leijonan osan kylppärin kaappitilasta. :D)

Kun nyt puhe tuli kaapeista, niin, sielläkin on osa kylppäritarvikkeista siististi läpinäkyvissä purkeissaan, kuten kuvasta näkyy vanulappujen ja -puikkojen olevan.

läpinäkyvät laatikot helpottavat tavaroiden löytymistä, mutta pitävät hankalatkin pikkutavarat siististi järjestyksessä ja näyttävät samalla tyylikkäiltä

Läpinäkyvien laatikoiden lisäksi mukaan tarttui Dragan sarjan saippuapumppu ja isompi puinen laatikko, jossa siis on kaksi pientä kantta. Toinen kansi ja itse laatikko ovat peilikaapin päällä pitämässä piilossa vähän henkilökohtaisempia tavaroita (ja sellaisia ei niin kauniita kylppäritarvikkeita). Toinen kansista  sen sijaan on alustana ihanalle Puro-huonetuoksulle (sain sen joululahjaksi ja huulirasvalle.

Huonetuoksu sopii vessaan paremmin kuin tuoksukynttilät ja pitää tilan raikkaana!

Meikkien suhteen mietin kauan, pidänkö ne kylppärissä. Vaikka valaistus ei ole siellä paras on siellä kuitekin tällä hetkellä asunnon ainoa peili, joten vaihtoehtoja ei ollut paljon. Tein raa'an ja henkisesti rankan karsinta urakan jo ennen muuttoa, mutta nyt vielä uudestaan. Jäljelle jäi vain muutamia tuotteita. Laitoin harvemmin käytössä olevan kosmetiikan isompaan ja päivittäisen kosmetiikan pienen pieneen boxiin.

Kyllä, päivittäiset meikkini todella mahtuivat pienimmän kokoiseen boksiin. Noloa, mutta käytännöllistä. 

Minulla muuten oli aluksi hetken kärryn päälle kuuluva muoviosa paikoillaan, mutta luovuin siitä ja laitoin sen talteen, kun totesin kärryn olevan ilmavampi näin. Läpinäkyvät laatikot, joita ei ole tungettu täyteen kuitenkin nostavat tuon ylimmänkin tason korkeutta hieman.

kylpyhuoneen sisustus, kaunis ja siisti vessa, pienen tilan sisustusratkaisut

2 kommenttia:

  1. Oi vähän kiva tuo kärry! Itsellä kanssa hetken ollut mietinnässä jokin pyörillä liikkuva, koska se olisi tarve saada aina suihkuun mennessä pois kylppäristä :D Ja hei, ei ole yhtään noloa, että meikit mahtuu pieneen boksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ane! :) Pyörillä liikkuvat asiat on kyllä tosi käteviä!

      Poista

Olisi hauska kuulla, mitä sinä ajattelet tästä! :)