tiistai 3. tammikuuta 2017

Joulu kotona

white christmas joulu kuusi tree ornament valo lihgts owl animals eläin pöllö pallo lasi tähti star

Me olemme aikaisemminkin viettäneet yhden joulun ihan vaan kahdestaan kotona. Nyt,  kun oltiin muutettu uuteen asuntoon ja saatu suurin osa niistä asioista hoidettua jo ennen joulua,  oli todella mukavaa vaan rentoutua kotosalla.


Meidän joulu oli aika perinteinen. Olohuonetta koristi kuusi, joka koristeltiin valoin ja ornamentein. Mies leipoi itsehtehtyjä pipareita ja minä pieniä riisipiirakoita. Kaikki valmistelut tehtiin yhdessä. Siivotakaan ei tarvinnut, kun oltiin vasta juuri tähän muutettu!

Tykkään jouluruuassa lähinnä kaloista ja olisin täysin onnellinen ilman kinkkua. Laatikoistakin vain maksalaatikko ja porkkanalaatikko innostavat minua. Miehelle sen sijaan on joulukinkku ja laatikot joulun kohokohta. Niinpä yritimme ottaa molempien toiveet huomioon. Meillä oli pieni kinkku ja siitä riitti juuri sopivasti joka aterialle, mutta ei jäänyt liikaa joulun yli.

jouluruoka christmas kinkku ham

Joulukukista meillä oli koko joulukuun amaryllis, jonka olin muuton yhteydessä ostanut. Se onnistui sitten lopulta kuukauden kuukkimisen jälkeen kuihtua juuri aatonaatoksi. Kun sitten ostin uuden amarylliksen ei se herännyt kukkimaan ennen kuin uudeksi vuodeksi, mutta mikäs siinä. Sellaisia ne tuppaa olemaan.

Hyasintin kanssa kävi sitten taas vähän toisella tapaa. Olimme lahjaksi saaneet oikein ison istutusasetelman hyasintteja. Tapaninpäivään asti ne olivat säilyneet lähes avautumattomina. Tapanin iltana ne sitten aukesivat kaikki kerralla. Ne näyttivät oikein komeilta. Aamulla heräsinkin sitten elämäni pahimman nuhan kanssa, eikä se helpottanut ennen kuin hyasintit oli viety pois ja koko asunto tuuletettu tehokkaasti. Ensi vuonna meille ei taida ollenkaan tulla hyasintteja...


Kaikki nämä talven juhlapäivät ja välipäivät ovat meillä menneet mukavasti rentoutuen. Toivottavasti teilläkin on ollut mukavat ja rauhalliset joulut.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia :) Hyasinteilla on kyllä todella voimakas tuoksu, joka aiheuttaa helposti huonoa oloa :/ Harmi, sillä muuten ovat kyllä todella kauniita.

    ♥: Ane

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Ane! ❤️😊

    VastaaPoista

Olisi hauska kuulla, mitä sinä ajattelet tästä! :)