lauantai 7. tammikuuta 2017

Kangasta makkariin

Tein aikaisemmin inspiraatiopostauksen kivoista kodin sisustustekstiileistä. Nyt päästään itse asiaan, kun pääsen esittelemään makkarin sisustusta. Laitettiin muuton yhteydessä koko makkarin sisustus uusiksi. Sänky vaihtui parempaan ja isompaan. Sängyn alle uusi pehmeä iso matto ja uudet vehrot ikkunaan. Uudet peitot ja tyynytkin saatiin jouluna, joten nyt on ollut todella mukavaa nukkua uudessa sängyssä!

curtains carpet bed pillow throw gray tanger pink beige vaaleanpunainen harmaa sänky tyyny päiväpeitto torkkupeitto matto verhot ellos

Tunnelmasta tuli mielestäni kiva ja rauhallinen. En halunnut makuuhuoneeseen mitään kovin kirkkaita sävyjä enkä mitään liian kylmää. Sininen jäi siis heti pois. Makkarin verhoihin haluisin vähän punertavaa sävyä,  joka tyynyissä ja uudessa joululahjaksi saadussa vaaleanpunaisessa torkkupeitossa toistuu. Tavoitteena oli, että verhojen läpi suodattuva valo olisi romanttisen rauhoittava.

snow outside curtains window ikkuna lumi ulkona verho kajo valo

Kangas on paksu, mutta läpikuultava. Meillä onkin usein kaihtimet ikkunoiden edessä ainakin iltasella suojaamassa uteliaden katseilta. (Asumme ensimmäisessä kerroksessa ja isoista ikkunoista näkyy sisään erittäin hyvin.) Aamulla on sitten taas ihana avata kaihtimet ja antaa valon tulla ulkoa sisälle. Verhojen sävy on vähän punertava beige ja niissä on kauniisti erottuvat kuteet. Etenkin vastavalossa verhot näyttävät vähän jopa kuvioiduilta...

matto carpet kuviot perinteine ryijymatto ellos

Makkarin lattialle löytyi perinteisen tyylinen vaalea, mutta ei valkoinen, suuri ryijymatto. Maton koko oli tärkeää minulle. Halusin että sängyn molemmilta puolilta ja päädystä pääsee astumaan pehmeälle alustalle. Periaatteessa kolme pitempää ja kapeampaakin mattoa olisi ehkä käynyt, mutta iso matto tuo ylellisyyden tuntua. Ja kun matto on iso ja painava ei se liiku paikoiltaan niin helposti. Kuvioihin tykästyin heti. Niiden vanha tyyli ja epäsymmetrisyys on juuri hyvä.

valo kajo aamu bedroom morning soft pehmeä sänky jysk wellpur

Makkarin uusi sänkykin pääsee ihanasti esiin uusien asioiden ympäröimänä... Ostimme uuteen kotiin nimittäin 160-leveän parisängyn. Sijauspatja on memory-vaahtomuovia, joten se muotoutuu nukkuessa ihanasti. Meidän erillisiä runkopatjoja ei ole mitenkään kiinnitetty toisiinsa. Silloin tällöin olen ehkä joutunut niitä vähän työtämään yhteen. Alla oleva matto on kyllä myös vähentänyt liukumista huomattavasti!

Yöpöytiä hiukan vielä kaivattaisiin ja oma lamppumme on vielä ripustamatta (se nököttää juuri nyt olohuoneessa). Jotain vihreää ja elävää voisin myös hieman kaivata makkariin. Meidän makkari on kylläkin todella varjoisassa kohdassa, joten sen pitäisi olla jokin sellainen kasvi joka selviää varjossa... Siinä on oikeastaan kaikki. Sen jälkeen makkari olisi minusta täydellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi hauska kuulla, mitä sinä ajattelet tästä! :)